Šis patiekalas puikiai tiks tiek savaitgalio pietums, tiek ir švenčių stalui.
Kadangi dabar – pats slyvų sezonas, prie krūtinėlės pasiruoškite ir šviežio slyvų padažo. Pirštelius apsilaižysite!
Anties krūtinėlė su šviežiu slyvų padažu
Reikės:
- anties krūtinėlių
- druskos
- pipirų.
Slyvų padažui reikės:
- 4-6 slyvų
- šlakelio raudonojo vyno
- lauro lapelio
- 0,5 a. š. cinamono
- 1 v. š. cukraus
Kaip gaminti
Slyvas perpjaukite pusiau, pašalinkite kauliukus, dėkite į nedidelį puodelį, užpilkite vynu, dėkite lauro lapelį, cinamoną ir pakaitinkite. Kai suminkštės, įmaišykite cukrų.
Pašalinkite lauro lapelį ir sutrinkite masę. Padažas paruoštas.
Anties krūtinėlių odelę įpjaukite skersai ir išilgai, apibarstykite krūtinėles druska ir pipirais, dėkite į keptuvę odele žemyn ir kepkite virš vidutinės ugnies, kol odelė taps traški. Apverskite ir trumpai apkepkite kitą pusę.
Krūtinėles dėkite į skardelę ir 10 minučių kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių.
Ištraukite iš orkaitės, dėkite ant medinės lentelės, pridenkite folija ir leiskite pastovėti, kad mėsoje išsiskirstytų sultys.
Supjaustykite krūtinėles ir patiekite su slyvų padažu.
Garnyrui tinka virtos ar keptos bulvės, bulvių košė, daržovės.