Man patinka, kad tortas kas kartą gali būti vis kitoks, jei naudosite skirtingas uogas. Taip, kad drąsiai bandykite, eksperimentuokite – ir jūsų šventinis stalas bus papuoštas, o svečiai nustebinti ir pavaišinti pačiu skaniausiu tortu.
Aš savo jau suvalgiau – baltai pavydžiu tiems, kurie jį gamins ir valgys.
Vyšninis sūrio tortas (22 cm)
Reikalingi produktai
Pagrindui:
- 200 g sausainių
- 60 g sviesto
Sūrio masei:
- 550 g kreminio sūrio (pvz., „Philadelphia“)
- 200 g grietinės
- 150 g grietinėlės (33%)
- 150 g cukraus
- 60 g miltų
- 3 kiaušiniai
- 100 g vyšnių
Uogų masei:
- 200 g vyšnių (gali būti šaldytos)
- 2 kiaušiniai
- 80 g cukraus
- 60 ml grietinėlės
- 60 g sviesto
- 8 g želatinos
Kaip gaminti
Torto formą apvyniojame keliais folijos sluoksniais.
Sausainius sutriname iki birios masės ir sumaišome su lydytu sviestu. Mase išklojame tortinės dugną. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10–12 min.
Sūrio masei vyšnias suberiame į puodą ir paverdame, kol jos suminkštėja ir išleidžia sultis. Atvėsiname.
Kambario temperatūros kreminį sūrį, grietinę, grietinėlę ir cukrų mentele išmaišome iki vientisos masės. Po vieną mušame kiaušinius, kiekvieną gerai įmaišydami į sūrio masę. Įsijojame miltus, lengvai išmaišome.
Ant apkepto pagrindo pilame sūrio masę. Atsargiai supilame atvėsusias vyšnias ir pagaliuku padarome margą ornamentą. Kepame 160 laipsnių temperatūroje 60–70 min., torto formą įdėję į vandens vonelę.
Iškepusį tortą valandai BŪTINAI paliekame orkaitėje neatidarę durelių. Po to ištraukiame ir paliekame kambario temperatūroje porai valandų. Šaldome per naktį šaldytuve.
Ryte uogų masei vyšnias puode užverdame, kol uogos išleis skystį. Skystį užpilame ant želatinos ir leidžiame jai išbrinkti. Uogas trintuvu sutriname iki vientisos masės. Kiaušinius su cukrumi lengvai paplakame ir sumaišome su vyšnių mase. Dedame puodą ant ugnies ir kaitiname iki 82 laipsnių temperatūros (nuplikome kiaušinius). Tada nuimame puodą nuo ugnies, dedame sviestą, maišome. Atsargiai pilame grietinėlę ir išbrinkusią želatiną. Gaunasi lengvi putėsiai. Viską supilame ant torto ir dedame į šaldytuvą 4–5 val.
Puošiame kaip norite ir mėgstate.
Tirpstantis burnoje, švelnus ir tikrai vertas pakartoti.