Šį pyragą patiekti galima labai įvairiai – su uogomis ar plakta grietinėle, galima pertepti kremu, tačiau jis labai skanus ir vienas. Pakankamai tvirtas, puikiai išlaiko formą, tad tiks ir iškyloms.
Išsikepkite ir paskanaukite.
Sutirštinto pieno pyragas
Reikės:
- 160 g miltų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 115 g sviesto
- 4 kiaušinių
- 1 skardinės sutirštinto pieno
- vanilės ekstrakto
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 165 laipsnių. 18 cm skersmens atsegamą kepimo formą ištepkite riebalais, dugną išklokite kepimo popieriumi.
Sviestą ištirpinkite ir atvėsinkite.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Sudėkite likusius ingredientus ir išmaišykite, tačiau nepermaišykite – maišykite tik kol tešla bus vientisa.
Supilkite į kepimo skardą ir kepkite 45-50 minučių (jei kepsite 20 cm skersmens formoje, reikės 40-45 minučių). Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Leiskite pastovėti 5 minutes, išimkite pyragą iš skardos ir padėkite atvėsti ant grotelių.
Apibarstykite milteliniu cukrumi, puoškite šviežiomis uogomis.
Skanaus!