Gaminau iš pusantros normos, kiek mažesnes galetes.
Šis pracūziškas kepinys nereikalauja dailumo, gražios formos. Tad pavyks ir virtuvės naujokams!
Ant tešlos pagrindo užbarsčiau migdolų, kad kepant neprakiurtų galetės apačia.
Antros galetės galima iškart nekepti, o padėti į šaldytuvą ir iškepti kitą dieną.
Galetė su nektarinais
Paruošimo laikas – 15 min., gaminimo laikas – 35 min. Kiekis: 2 galetės (22-23 cm skersmens)
Reikalingi produktai
Galetei:
- 2 st. (260 g) kvietinių miltų
- 160 g šalto sviesto
- 1 arbat. š. cukraus
- žiupsnelio druskos
- 4-6 valg. š. ledinio vandens
Įdarui:
- 2 valg. š. migdolų miltų
- 1 valg. š. rudojo cukraus
- 5-6 prinokusių nektarinų
- 2/3 st. aviečių
- 2 valg. š. sviesto
- 2-3 valg. š. rudojo cukraus
- 1 valg. š. krakmolo
- kiaušinio plakinio (kiaušinis išplaktas su 1 valg. š vandens)
Kaip gaminti
Galetė. Dideliame inde sumaišyti miltus, cukrų, druską, gabaliukais supjaustytą ar sutarkuotą sviestą. Rankomis ar šakute sutrinti iki miltinės masės.
Po truputį supilti vandenį. Išminkyti tešlą, kol ji taps vientisa. Tešla gali šiek tiek lipti prie rankų. Suformuoti rutulį ir įdėti į šaldytuvą 20 min.
Įdaras. Nektarinus supjaustyti skiltelėmis. Apibarstyti krakmolu, atsargiai išmaišyti. Tą patį atskirai padaryti su avietėmis: perpjauti per pusę ir apibarstyti krakmolu.
Tešlą padalinti į 2 dalis. Iškočioti apie 22-23 cm skersmens apskritimus. Perkelti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Indelyje išmaišyti 2 valg. š. migdolų miltų ir 1 valg. š. cukraus. Po pusę užbarstyti ant tešlos (nebarstyti ant kraštų).
Ant tešlos sudėti nektarinus, viduryje – avietes, paliekant 4 cm kraštą. Juos užlenkti. Kraštus patepti kiaušinio plakiniu.
Galetės kraštus, įdarą apibarstyti apie 1 valg. š. cukrumi. Ant įdaro uždėti po 1 valg. š. sviesto.
Kepti po vieną galetę 200 laipsnių temp. apie 30-35 min. ar kol šonai apskrus.