Paruošti nesudėtinga, tad jei mėgstate tuną, išbandykite.
Tunu įdarytos paprikos
Reikės:
- 4 saldžiųjų paprikų, perpjautų perpus, be sėklalizdžių
- 2 skardinių konservuoto tuno
- 1 vidutinio dydžio svogūno
- 100 g ryžių
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
- tarkuoto fermentinio sūrio
Kaip gaminti
Išvirkite ryžius, atvėsinkite.
Svogūną sukapokite, pakepkite aliejuje, sumaišykite su ryžiais, tunu (skystį ar aliejų nuvarvinkite), pagardinkite druska, pipirais.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Sudėkite saldžiųjų paprikų puseles į skardelę, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir dėkite į orkaitę maždaug 15 minučių.
Ištraukite paprikas iš orkaitės, dėkite į jas įdaro, apibarstykite tarkuotu sūriu.
Dėkite paprikas į orkaitę ir kepkite, kol sūris išsilydys – dar apie 10 minučių.
Patiekite šiltas.