Šiam pyragui galite naudoti ir kitus vaisius ar uogas – slyvas, vyšnias, persikus.
Pyragas su abrikosais
Reikės:
- 100 g sviesto
- 6 v. š. cukraus
- 2 kiaušinių
- 250 g grietinės
- 230 g miltų
- 2,5 a. š. kepimo miltelių
- žiupsnio druskos
- 350 g abrikosų
- miltelinio cukraus apibarstyti
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Abrikosus nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliukus.
Minkštą sviestą ištrinkite su cukrumi iki vienalytės masės. Įmuškite kiaušinius, išmaišykite, dėkite grietinę, vėl viską gerai išmaišykite.
Supilkite persijotus miltus, kepimo miltelius, druską ir viską gerai išmaišykite.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir patepkite riebalais.
Supilkite tešlą, ant viršaus išdėliokite abrikosus.
Dėkite kepti į įkaitintą orkaitę, kepkite apie 40 min. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Atvėsinkite 10-15 minučių, išimkite iš kepimo formos, leiskite visiškai atvėsti.
Apibarstykite milteliniu cukrumi ir patiekite.