Pagrindui galite naudoti tiek šokoladinius, tiek paprastus sausainius. Puikiai tiks ir avižiniai!
Patiekite su šviežiomis sezoninėmis uogomis – ir šis pyragas taps tikru vasaros karaliumi.
Varškės pyragas
Reikalingi produktai
Pagrindui:
- 300 g sausainių
- 110 g sviesto
Įdarui:
- 450 g riebios varškės
- 120 g riebios grietinės
- 150 g cukraus
- 1 v. š. citrinų sulčių
- 3 v. š. miltų
- vanilės
- 3 kiaušinių
Kaip gaminti
Sausainius susmulkinkite virtuviniu kombainu iki miltų. Ištirpinkite sviestą, pilkite ant sausainių ir sumaišykite. Mase išklokite kepimo formos dugną ir šonus, dugną paspausdami stiklinės dugnu. Dėkite į šaldiklį ir palaikykite 30 min.
Įdarui varškę dėkite į virtuvinio kombaino indą, ten pat dėkite grietinę, cukrų, citrinų sultis, miltus, vanilę ir viską gerai išplakite.
Atskirai išplakite kiaušinius, atsargiai sumaišykite su varškės mase.
Sukrėskite ant pyrago pagrindo ir dėkite kepti į iš anksto iki 140 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 1 val. 30-45 minutes (nelygu pyrago storis). Varškės masė šonuose turi būti sutvirtėjusi, o centre pajudinus pyragą dar virpėti.
Atvėsinkite ir dėkite į šaldytuvą sustingti mažiausiai 8 valandoms.
Atsargiai išimkite iš formos, puoškite šviežiomis uogomis, apibarstykite milteliniu cukrumi ir patiekite.