Juk šios daržovės neturi ryškaus skonio – tad joms galima suteikti tokį, kokį norite. Itin joms tinka citrusiniai vaisiai.
Citrinomis pagardintas cukinijų džemas ar uogienė puikiai tiks tiek užsitepti ant baltos duonos ar varškės sūrio, pagardinti kepamą trupininį pyragą ar ledus. Patikėkite – žiemą mėgausitės kiekvienu stiklainėliu.
Citrinas galite keisti apelsinais arba dėti ir vienų, ir kitų.
Saldumą ir rūgštumą reguliuokite pagal savo skonį.
Cukinijų džemas su citrinomis
Reikės:
- 1 kg cukinijų
- 2-3 citrinų
- 300-500 g cukraus
Kaip gaminti
Cukinijas nulupkite ir supjaustykite kubeliais, užpilkite cukrumi ir palikite pernakt.
Supjaustykite citrinas su visa žievele. Žievelę pjaustykite kuo mažesniais gabalėliais. Arba sumalkite citrinas virtuviniu kombainu.
Sudėkite citrinas į cukinijas, užvirkite ir leiskite dar pastovėti 2-3 valandas.
Vėl užvirkite, pakaitinkite iki norimo tirštumo ir supilstykite į stiklainėlius.