Citrininis cukinijų keksas taps tikru vasaros stalo karalium

2021 m. rugpjūčio 4 d. 14:20
Lrytas.lt
Receptas
Drėgnas, minkštas ir gaivaus skonio citrininis cukinijų keksas puikiai tiks su puodeliu arbatos ar pieno.
Daugiau nuotraukų (1)
Tai puikus būdas palepinti šeimą ir kartu panaudoti šiuo metu sparčiai derančias cukinijas. Dėl jų keksas ilgai išliks šviežias.
Tad kepkite ir mėgaukitės – šis keksas taps tikru vasaros stalo karalium!
Citrininis cukinijų keksas
Reikės (matavimui naudojamas 240 ml puodelis):
  • 2 puodelių miltų
  • 0,5 puodelio cukraus
  • 0,5 pakelio citrininio pudingo miltelių
  • 0,75 a. š. sodos
  • 0,5 a. š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 2 didelių kiaušinių, kambario temperatūros
  • 0,5 puodelio pieno
  • 0,5 puodelio augalinio aliejaus
  • 2 v. š. citrinų sulčių
  • 1 puodelio tarkuotų cukinijų
  • tarkuotos citrinos žievelės
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Dideliame inde sumaišykite visus sausus ingredientus: miltus, cukrų, pudingo miltelius, druską, kepimo miltelius, sodą.
Kitame inde suplakite kiaušinius, pieną, aliejų, citrinos sultis.
Sumaišykite viską, tačiau nepermaišykite – tik kol sausi produktai sudrėks. Įmaišykite citrinos žievelę.
Supilkite masę į kekso formą ir kepkite 50-55 min. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
10 minučių palaikykite kambario temperatūroje, tuomet išimkite iš kepimo formos ir leiskite visiškai atvėsti.
Skanaus!
cukinijoskeksas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.