Tai puikus būdas palepinti šeimą ir kartu panaudoti šiuo metu sparčiai derančias cukinijas. Dėl jų keksas ilgai išliks šviežias.
Tad kepkite ir mėgaukitės – šis keksas taps tikru vasaros stalo karalium!
Citrininis cukinijų keksas
Reikės (matavimui naudojamas 240 ml puodelis):
- 2 puodelių miltų
- 0,5 puodelio cukraus
- 0,5 pakelio citrininio pudingo miltelių
- 0,75 a. š. sodos
- 0,5 a. š. kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
- 2 didelių kiaušinių, kambario temperatūros
- 0,5 puodelio pieno
- 0,5 puodelio augalinio aliejaus
- 2 v. š. citrinų sulčių
- 1 puodelio tarkuotų cukinijų
- tarkuotos citrinos žievelės
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Dideliame inde sumaišykite visus sausus ingredientus: miltus, cukrų, pudingo miltelius, druską, kepimo miltelius, sodą.
Kitame inde suplakite kiaušinius, pieną, aliejų, citrinos sultis.
Sumaišykite viską, tačiau nepermaišykite – tik kol sausi produktai sudrėks. Įmaišykite citrinos žievelę.
Supilkite masę į kekso formą ir kepkite 50-55 min. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
10 minučių palaikykite kambario temperatūroje, tuomet išimkite iš kepimo formos ir leiskite visiškai atvėsti.
Skanaus!