Pyragas sodrus, drėgnas ir saldus.
Reikalingi produktai:
- 2 nedideli bananai
- 7 šaukštai aliejaus (tinka bet koks, aš naudojau rapsų)
- 1 stiklinė ryžių pieno (galite pilti ir kitą augalinį pieną)
- 10-12 džiovintų datulių
- 4 dideli su kaupu šaukštai kakavos
- 1 šaukštelis cinamono
- 1 šaukštelis sodos
- 7 dideli šaukštai riešutų sviesto (tinka ir traškus, su riešutų gabalėliais)
Kaip gaminti
Datules užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame 10 minučių pabrinkti.
Bananus, aliejų, datules, riešutų sviestą, pieną sudedame į trintuvą ir triname iki vientisos masės.
Įsijojame sausus produktus ir išmaišome.
Kepame kepimo popieriumi išklotoje formoje apie 30 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
Aš apliejau becukriu šokoladu, bet tikrai nebūtina. Jis ir taip skanus.
Šįkart patiekiau su braškėmis, lazdynų riešutais ir veganiška grietinėle.