Patiekalui reikės:
- 6 riekių forminės duonos
- 6 gabaliukų sūrio
- sviesto
- 6 gabaliukų kumpio
- 5 kiaušinių
- druskos ar pipirų pagal skonį
Padažui reikės:
- keleto šaukštų majonezo
- keleto šaukštų pomidorų padažo
- keleto marinuotų agurkėlių (pagal skonį smulkiai supjaustytų)
- skiltelės česnako
Gaminame
Ant forminės duonos užtepame sviesto, uždedame kumpio ir sūrio, suvyniojame į rutuliukus, įdedame į kepimo indą vieną šalia kito ir užpilame išplaktais kiaušiniais.
Ant viršaus pabarstome sūrio (renkuosi mocarelą) ir pašauname 25–30 min. į orkaitę, įkaitintą iki 180–200 laipsnių.
Patiekalą iš orkaitės išimame išsilydžius sūriui. Gauname tarsi užkepėlę, kurią pagardiname naminiu padažu.
Lygiai tokią pat galima pagaminti ir desertinę – šviežią duonelę susukti ritinėliais, o į kiaušinio plakinį įmaišyti vanilinio cukraus ar cinamono.
Tuomet užkepėlė išeina desertinė.
Ištraukusi iš orkaitės aš improvizuoju – serviruoju su ledais, milteliniu cukrumi.