Jų receptu pasidalijo šiaulietė Jurgita.
„Jau kelintą sezoną pasiruošiu tokių burokėlių – atidarius stiklainį taip skaniai pakvimpa agurkais, kad neįmanoma atsispirti“, – šypsojosi ji.
Taip paruoštus burokėlius ji deda į šaltibarščius arba valgo kaip garnyrą.
Stiklainyje vėsioje vietoje jie gali stovėti keletą metų.
„Jeigu tik liks – mano šeimoje jų niekada nelieka kitam sezonui“, – pridūrė Jurgita.
Dalijamės jos receptu.
Su agurkais marinuoti burokėliai
Reikės:
- 3 kg virtų burokų,
- 1 kg agurkų,
- 100 g rupios druskos,
- 50 g cukraus,
- 120 g obuolių acto
- apie 2 l šalto vandens.
Kaip gaminti
Burokėlius nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka. Taip pat sutarkuokite ir agurkus.
Viską sudėkite į didelį puodą, berkite druską ir cukrų, pilkite vandens – tiek, kad būtų dar tiršta, tačiau lengvai maišoma masė.
Užvirkite ir pakaitinkite 5 min., supilkite actą, išmaišykite, dar karštus sudėkite į iškaitintus stiklainius ir užsukite.
„Skanaus!“ – palinkėjo Jurgita.