Pradedu nuo cukinijų ir varškės apkepo. Skanus, sotus, maistingas. Puikiai tinka vakarienei.
Cukinijų ir varškės apkepas
Porcijos 4. Užtruksite apie 1 val.
Reikės:
- 2 cukinijų;
- 500 g grūdėtos varškės;
- 3 svogūnų su laiškais;
- 1 skiltelėd česnako;
- 1 kiaušinio;
- 2 v. š. kukurūzų miltų;
- 1 v. š. avižų sėlenų;
- šlakelio aliejaus;
- druskos pagal skonį;
- žiupsnio juodųjų pipirų.
Kaip gaminti
Cukinijas sutarkuojame burokine tarka. Pabarstome druska.
Svogūną ir česnaką nulupame, supjaustome smulkiais gabalėliais. Pakepiname įkaitintame aliejuje.
Nuo cukinijų nupilame susidariusį skystį. Įmaišome grūdėtą varškę, kiaušinį, pakepintas daržoves, suberiame smulkintus svogūnų laiškus, miltus, avižų sėlenas. Pagardiname druska, pipirais. Gerai išmaišome.
Gautą masę pilame į kepimo indą. Dedame kepti į įkaitintą iki 200 C orkaitę 40 min.
Valgome apkepą su jogurtu, su spirgučių padažu ar tiesiog vieną.