Cukinijų ir varškės apkepas: gardu, sotu, lengva ir vasariška

2021 m. liepos 29 d. 17:32
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Cukinijos auga kaip pašėlusios, o aš tik mąstau, ką skanaus iš jų pagaminus. Noriu atsivalgyti vasarą jų į valias. Pažadu bent 3 receptus su jomis per kelias dienas.
Daugiau nuotraukų (2)
Pradedu nuo cukinijų ir varškės apkepo. Skanus, sotus, maistingas. Puikiai tinka vakarienei.
Cukinijų ir varškės apkepas
Porcijos 4. Užtruksite apie 1 val.
Reikės:
  • 2 cukinijų;
  • 500 g grūdėtos varškės;
  • 3 svogūnų su laiškais;
  • 1 skiltelėd česnako;
  • 1 kiaušinio;
  • 2 v. š. kukurūzų miltų;
  • 1 v. š. avižų sėlenų;
  • šlakelio aliejaus;
  • druskos pagal skonį;
  • žiupsnio juodųjų pipirų.
Kaip gaminti
Cukinijas sutarkuojame burokine tarka. Pabarstome druska.
Svogūną ir česnaką nulupame, supjaustome smulkiais gabalėliais. Pakepiname įkaitintame aliejuje.
Nuo cukinijų nupilame susidariusį skystį. Įmaišome grūdėtą varškę, kiaušinį, pakepintas daržoves, suberiame smulkintus svogūnų laiškus, miltus, avižų sėlenas. Pagardiname druska, pipirais. Gerai išmaišome.  
Gautą masę pilame į kepimo indą. Dedame kepti į įkaitintą iki 200 C orkaitę 40 min.
Valgome apkepą su jogurtu, su spirgučių padažu ar tiesiog vieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.