Taigi – svarbiausia, kad po ranka reikia turėtumėte tortilijų ir, žinoma, maltos mėsos.
Šiandien tinginių čeburekus gaminau su malta jautienos mėsa ir sūriu. Su tokiu įdaru jų dar nebuvau gaminusi.
Mmm... Jie buvo gardūs, minkšti, sultingi, žodžiu – tobuli.
Tinginių čeburekai su malta jautiena ir sūriu
Reikės:
- 8 tortilijų,
- maždaug 250–300 g maltos jautienos,
- fermentinio sūrio (tarkuoto),
- svogūno,
- prieskoninių žolelių,
- pipirų ir druskos,
- vandens,
- aliejaus kepti
Kaip gaminti
Maltą jautieną pagardinau prieskoniais, įdėjau smulkia trintuve tarkuotus svogūnus ir 2–3 v. š. vandens. Viską gerai išmaišiau.
Ant tortilijos vienos pusės plonu sluoksniu sudėjau paruoštą mėsos įdarą, apibarsčiau tarkuotu sūriu ir prieskoninėmis žolelėmis (naudojau džiovintus špinatus).
Tortilijos kraštelius sutepiau vandeniu ir perlenkiau tortiliją pusiau.
Sulenktos tortilijos kraštelius darsyk sutepiau vandeniu ir šakute užspaudžiau.
Mano pastebėjimas: kad tortilijos krašteliai tvirtai sukibtų ir neplyštų, reikia šakute užspausti kraštelį, o kitos rankos pirštais prilaikant užspaustą vietą, ištraukti šakutę.
Paruoštus čeburekus kepiau keptuvėje aliejuje, juos vis pavartydama, kol iškeps.
Iškepusius sudėjau ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus.
Skanaus!