Lengvai paruošiamas klasikinis marinatas, kuris tiks visoms daržovėms

2021 m. liepos 23 d. 10:37
Renata Šniolienė, „Kūmutės virtuvė“
Receptas
Labai mėgstu eksperimentus, bet nepamirštu ir klasikos. Aprašysiu universaliausią iš visų man žinomų marinatą ir kaip konservuoju daržoves.
Daugiau nuotraukų (3)
Šis marinatas tinka absoliučiai visoms marinuojamoms daržovėms ir jų asorti. Ypač gardūs agurkai, svogūnai ir kalafiorai, taip pat skanios cukinijos, morkos, paprikos, žali pomidorai.
Išsiverdu marinatą – jo verdu iš karto 5 litrus. Marinatą galima laikyti ant viryklės ir kasdien, nuskynus derliaus, be didelių terlionių užkonservuoti keletą stiklainių.
Proporcijos:
  • 1 l vandens
  • 1 v. š. druskos
  • 3 v. š. cukraus
Pasiruoštas daržoves standžiai sukemšu į švarius stiklainius, dangtelius nuplikau verdančiu vandeniu, į kiekvieną stiklainį (700 ml–1 l) beriu 1 v. š. prieskonių mišinio agurkams marinuoti.
Stiklainius sklidinai užpilu kuo karštesniu marinatu, užsuku dangtelius ir palieku atvėsti.
Kai stiklainius jau galima paimti į rankas, nupilu jų skystį į tuščią puodą ir kaičiu ugnį. Subėgs ir prieskoniai iš stiklainio – nieko baisaus. Palaukiu, kol užvirs, pakaitinu apie 10–15 min., kad atsiskleistų prieskonių aromatai.
Į stiklainius ant daržovių pilu 9 proc. acto rūgšties arba obuolių/vyno acto: į 700 ml stiklainį – 3 v. š., 1 l – 4 v. š.
Užpilu verdančiu marinatu, užsuku ir apverstus aukštyn kojom apdengiu kailiniais ar pledais. Atvėsusius stiklainius laikau rūsyje.
Patarimas – jei norisi aštresnio skonio, galima dėti aitriosios paprikos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.