Taip vieną vakarą užkliuvo akis už šių salotų su sardinėmis. Ir ką jūs manote – kitą dieną mano pirkinių krepšelyje atsirado sardinės ir kiti reikalingi produktai.
Iš tikrųjų tai labai skanios salotos. Gaivios ir kažkokios netikėtos, neįprastos. O užpilas tai iš vis pasakiškas. Man jis salotas pakelia į kitą skonių lygą. Tas aitrumas, imbiero gaivumas daro stebuklus su salotomis. Valgai ir dar norisi.
Salotos su sardinėmis, greipfrutu ir avokadu
Porcijos 1. Užtruksite apie 10 min.
Reikalingi produktai:
- keli salotų lapai;
- 1 pomidoras arba 8 vyšniniai pomidorai;
- 0,5 avokado;
- 0,5 greipfruto;
- 1 indelis (80 g) konservuotų sardinių alyvuogių aliejuje.
Užpilui:
- 1 v. š. saldaus aitriųjų paprikų padažo;
- 2 v. š. greipfruto sulčių;
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
- ¼ a. š. tarkuoto imbiero;
- žiupsnis druskos.
Kaip gaminti
Greipfrutą nulupame. Aš peiliu pjaunu storai, kad iš karto nupjaučiau ir baltąją dalį. Tada peiliu gražiai išpjaunu tik skilteles, be odelės. Iš pusės greipfruto išspaudžiu sultis, iš kitos dalies pasilieku skilteles salotoms.
Salotas nuplauname ir nusausiname. Avokadą perpjauname per pusę, išimame kaulą, minkštimą išskobiame ir supjaustome gabalėliais, vyšninius pomidorus perpjauname per pusę.
Į lėkštę dedame salotas, avokadą, pomidorus, sardines, greipfruto skilteles. Apšlakstome paruoštu užpilu.
Skanaujame.