Dalinuosi receptu.
Kėdainių blynai
Reikės:
- 2,5–3 kg bulvių,
- 2 kiaušinių,
- 2 svogūnų,
- pipirų ir druskos,
- aliejaus kepti
Įdarui:
- 0,5 kg viščiukų broilerių maltos mėsos,
- svogūno,
- prieskoninių žolelių,
- pipirų ir druskos,
- lydyto sviesto.
Kaip gaminti
Nuluptas bulves ir svogūnus sutarkavau, įmušiau kiaušinius, pagardinau prieskoniais ir išmaišiau (jei susidarė daug skysčio, nupilkite).
Smulkiai pjaustytus svogūnus pakepinau keptuvėje lydytame svieste ir kiek atvėsintus sudėjau į maltą vištieną. Pagardinau prieskoniais ir išmaišiau. Įdaras paruoštas.
Prieš pradedant kepti blynus, gerai įkaitinkite keptuvę, kitaip blynai svils ir sunkiai versis.
Į keptuvę su aliejumi dedame tarkių, ant viršaus – sluoksnį paruoštos mėsos ir vėl uždedame tarkių.
Mes blynus kepėme kepsninėje – kepėme maždaug po 10 min. iš abiejų pusių.
Keptuvėje blynai iškepa greičiau, bet juos irgi reikia apkepti iš abiejų pusių iki iškeps.
Kėdainių blynus valgėme su spigučių padažu, grietine.
Skanaus!