Desertas su braškėmis pagal Karolio Murausko receptą

2021 m. liepos 20 d. 09:38
Receptas
„Lietuviškos braškės itin skanios ir naudingos uogos. Nors sakoma, kad geriausia braškes valgyti neapdorotas, iš jų mėgstu ruošti įvairius valgius“, – sakė kaunietis Karolis Murauskas.
Daugiau nuotraukų (4)
Plaukų stilistas pasidalijo savo skanėsto su braškėmis desertu.
Šafranu gardinta panakota su braškėmis
Reikės:
  • 200 g braškių
  • 200 ml pieno
  • 200 ml grietinėlės
  • 60 g cukraus
  • 10 g vanilinio cukraus
  • 6 g želatinos
  • šafrano
Pieną su grietinėle ir cukrumi bei vaniliniu cukrumi pakaitinkite inde virš garų, įmaišykite želatiną.
Šafraną užpilkite šaukštu šilto vandens ir palikite 4–5 minutėms, po to supilkite į masę. Dar pakaitinkite, bet neužvirinkite.
Atvėsinkite iki kambario temperatūros, supilkite į formeles, dėkite į šaldytuvą.
Maždaug po pusės valandos į kiekvieną formelę ant masės užpilkite nedidelį su trupučiu cukraus trintų braškių sluoksnį, pagardinkite pjaustytomis braškėmis.
panakotareceptasBraškės
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.