Upėtakio sevičė
Reikės:
- 100 g upėtakio
- 15 g saulėgrąžų sėklų
- 10 g ikrų („masago“ arba „tobiko“)
- 1 v. š. čimičiurio
- 20 g citrinų sulčių
- 30 g agurkų
- 3 g siračos padažo
- 30 g pomidorų
Kaip gaminti
Supjaustykite upėtakį, pomidorus, agurkus kubeliais, dėkite produktus į maišymo indą.
Pilkite citrinų sultis, siračos padažą, čimičiurį, sudėkite ikrus, druską ir pipirus, įmaišykite kepintų saulėgrąžų sėklų ir viską išmaišykite.
Leiskite pastovėti apie 5 minutes, kad susigertų rūgštis. Dėkite į lėkštę, puoškite ridikėlių griežinėliais, galima ant viršaus pabarstyti ikrų.