Reikės:
- 1 galvos „Iceberg“ salotų
- 150 g keptos vištienos
- 4–6 virtų putpelių kiaušinių
- 50 g tarkuoto kietojo sūrio
- 4–5 ridikėlių
- 2–3 nedidelių sviestinių bandelių
- šlakelio alyvuogių aliejus
- druskos
- šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Padažui:
- 150 g majonezo
- 50 g brendžio
- 1 česnako skiltelės
- 20 g sojų padažo
- 70 ml vandens
- 50 g smulkintų žolelių (petražolių, krapų, čiobrelių, bazilikų)
Kaip gaminti
Padažui skirtus ingredientus sudėkite į kokteilinę ir suplakite. Paragaukite, ar nieko netrūksta.
„Iceberg“ salotas supjaustykite plačiomis (apie 2 cm) riekelėmis. Nedideliais gabalėliais supjaustytas bandeles paskrudinkite orkaitėje, tada apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite druska.
Juostelėmis supjaustytą vištieną dėkite ant salotų, sudėkite virtus putpelių kiaušinius, sūrį ir supjaustytus ridikėlius. Užpilkite padažo ir ant viršaus sudėkite skrebučius. Skanaus!