Midijos šeimos stalui
Jums reikės:
- 1 kg midijų
- sviesto
- pusės svogūno
- pusės morkos
- skiltelės česnako
- 250–300 ml grietinėlės
- 200 ml vandens
- prieskonių
Kaip gaminti:
Puode įkaitintame svieste pakepinkite pusę supjaustyto svogūno, pusę tarkuotos morkos, skiltelę česnako. Supilkite 250–300 ml grietinėlės ir 200 ml vandens.
Berkite prieskonius pagal skonį: druskos, pipirų, ciberžolių, bazilikų. Jei mėgstate aštriau, idealiai tinka aitrioji paprika.
Sudėkite 1 kg midijų su kiautais, berkime žalumynus ir pavirkite kelias minutes, kol gražiai prasivers.
Serviruokite ir degustuokite, tinka su česnakiniu prancūzišku batonu („baguette“) ar skrudintomis bulvytėmis.