Skumbrė su daržovių įdaru: norėsis kartoti dar ne kartą

2021 m. birželio 27 d. 08:40
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Kaip dažnai namuose valgote ir gaminate žuvį? Manau, kad daugelio atsakymas būtų – per retai. O man žuvies norisi, ir dažniausiai bent kartą per savaitę ją valgome. 
Daugiau nuotraukų (1)
Šį receptą pamačiau „šmirinėdama“ feisbuke vienoje maisto gaminimo grupių. Jei neklystu, taip skumbrę ruošė Rasa. Pabandžiau, patiko ir norėsis kartoti dar ir dar kartą.
Skumbrė su daržovių įdaru 
Porcijos – 2. Užtruksite apie 1 val.
Reikalingi produktai:
  • 1 skumbrė su galva;
  • žiupsnis juodųjų pipirų;
  • druskos pagal skonį;
  • šlakelis citrinos sulčių;
  • 1 a. š. žuvies prieskonių.
Įdarui:
  • 1 morka;
  • 1 raudonas svogūnas;
  • 1 poras;
  • 2–4 pievagrybiai;
  • žiupsnis druskos;
  • šlakelis aliejaus.
Kaip gaminti 
Skumbrę įpjauname iš viršaus iki apačios palei stuburo kaulą iš abiejų pusių. Kaulą išpjauname. Didžiausius kaulus taip pat išimame. Žuvį pabarstome druska, pipirais, žuvies prieskoniais, apšlakstome citrinų sultimis. Paliekame marinuotis. 
Daržoves nulupame. Morką sutarkuojame burokine tarka, svogūną pasmulkiname, porą supjaustome žiedais, pievagrybius riekelėmis. 
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame daržoves ir pakepiname keletą minučių, kol jos šiek tiek suminkštės. Sudedame pievagrybius. Pabarstome druska. Šiek tiek pakaitiname.
Skumbrę įdarome paruoštu įdaru. Suvyniojame į kepimo popierių ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 35–40 min.
skumbrėdaržovėsreceptas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.