Burbuliukų tortas sužavės net pačius išrankiausius

2021 m. birželio 17 d. 15:15
Lrytas.lt
Receptas
Vienas gimtadienis ir daug tortų – taip miesto šventę jau trečius metus pasitinka Druskininkų kurortas.
Daugiau nuotraukų (4)
227-ajam miesto gimtadieniui šį savaitgalį tortus keps kurorte veikiančios kavinės, kepyklėlės, restoranai.
Tai jau padarė tortų entuziastai iš visos Lietuvos, kuriuos subūrė prieš du metus kurorte startavęs Tortų turnyras.
Vieni jų – šeimos tinklaraščio „Skanios Bajalių istorijos“ kūrėjai Dovilė ir Mantas Bajaliai.
Kurdami tortą turnyro konkursui, jame Dovilė ir Mantas „susluoksniavo“ visus prisiminimus apie Druskininkus.
Burbuliukų tortas
Tortui, gaminamam 14,5 cm skersmens ir 12 cm aukščio formoje, reikės:
  • 130 g sviestinių kokosinių sausainių
  • 50 g nesūdyto lydyto sviesto
  • 250 ml kokosų kremo
  • 5 g želatinos
  • 500 ml nealkoholinio saldaus šampano
  • 2 šaukštų baltojo cukraus
  • 12 g želatinos
  • ~ 200-300 g arbūzo burbuliukų
  • 1 mango
  • 1 raudonojo drakono vaisiaus
  • 150 ml aviečių tyrės be kauliukų
  • 4 g želatinos
  • 150 g šilauogių
  • mėtų papuošimui
Kaip gaminti
Šiam tortui prireiks visos dienos ir tuomet pabuvęs per naktį šaldytuve jis jau bus pasiruošęs džiuginti.
Gaminame pagrindą:
Sumalame sausainius iki miltų, sumaišome su lydytu sviestu ir suformuojame pagrindą. Suspaudžiame ir paliekame šaldytuve stingti.
5 g želatinos užpilame šaukštu vandens ir paliekame išbrinkti. Kokosų kremą pašildome. Sudedame išbrinkusią želatiną ir maišome, kol ji ištirps. Tuomet supilame ant sausainių sluoksnių ir vėl padėkite į šaldytuvą mažiausiai valandai.
Paruošiame šampano želė:
12 g želatinos užpilame 2 šaukštais vandens ir paliekame išbrinkti. Supilame į puodą šampaną, įdedame cukrų, pašildome. Sudedame išbrinkusią želatiną ir kaitiname lėtai, kol ji ištirpsta. Paliekame atvėsti.
Ruošiame arbūzinį torto sluoksnį:
Pirmam sluoksniui pasiruošiame arbūzų rutuliukus. Sudėliojame juos dailiai aplink ir kelis į vidurį. Užpilame šampano žele, kad vos vos apsemtų ir rutuliukai neišsibėgiotų. Vėl grąžiname torto formą į šaldytuvą.
Ruošiame drakono vaisiaus sluoksnį:
Po valandos pasiruošiame drakono vaisiaus rutuliukus. Sudėliojame juos vėl aplink ir kelis į vidurį. Užpilame šampano žele, kad vos vos apsemtų ir rutuliukai neišsibėgiotų. Ir vėl dedame atgal į šaldytuvą.
Ruošiame mango sluoksnį:
Dar po valandos pasiruošiame mango rutuliukus. Sudėliojame juos vėl aplink ir kelis į vidurį. Užpilame šampano žele, kad vos vos apsemtų ir rutuliukai neišsibėgiotų. Ir žinoma – vėl atgal į šaldytuvą.
Pasiruošiame aviečių želė sluoksnį:
4 g želatinos užpilame šauktu vandens ir paliekame išbrinkti. Pakaitiname aviečių tyrę, sudedame išbrinkusią želatiną, maišome, kol ištirpsta. Paliekame atvėsti.
Paruošiame paskutinį sluoksnį:
Po valandos užpilame paskutinį torto sluoksnį, papuošiame šilauogėmis aplink, jeigu jos per giliai skęsta, palikite tortą šaldytuve ir puoškite po 20 minučių. Tortas pasiruošęs nakvynei šaldytuve.
Dekoruojame ir tiekiame tortą:
Po nakties, išimame tortą iš formos. Lengviau išimti pavyks, jeigu šiek tiek panardinsime formą į karštą vandenį ir labai siauru metaliniu iešmeliu apvesite aplink.
Išimtą tortą puošiame mėtomis, likusiomis šilauogėmis ir skanaujame!
Tortų turnyro nugalėtoją šiais metais rinks soc. tinklo „Facebook“ dalyviai – jie savo balsą už labiausiai patikusį tortą ir jo autorių gali atiduoti iki šio savaitgalio „Tortų turnyro“ paskyroje.
Dalyvius taip pat vertins profesionali komisija, kurio nariais sutiko tapti pirmojo Tortų turnyro nugalėtojas Andrius Zubernis, nuostabius desertus kurianti verslininkė, „Liu Patty“ desertinės įkūrėja, tinklaraštininkė Liucina Rimgailė, maisto tinklaraštininkė, kulinarijos knygų ir publikacijų autorė, konditerinės studijos „Baker street“ Vilniuje šeimininkė Elżbieta Monkiewicz, desertų studijos „Baker street“ įkūrėja Klaipėdoje ir Vilniuje, 2016 m. kulinarinės olimpiados „IKA/Culinary Olympics“ komandos-nugalėtojos narė Valerija Livanova bei šventės „100 tortų Lietuvai“ ir Tortų turnyro iniciatorė, kulinarinių knygų ir tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ autorė Renata Ničajienė.
Pirmos vietos laimėtojui atiteks galingas, 1600 vatų variklio ir 45000 apsisukimų per minutę, trintuvas „Bosch VitaBoost“.
Prizas laukia ir vieno iš šį savaitgalį tortus Druskininkuose ragausiančių miesto gyventojų ar svečių.
Specialiai gimtadieniui tortus keps prancūziška kepyklėlė „Boulangerie“, kavinė „Laurea“, į geriausių ne tik Druskininkuose, bet ir visoje Lietuvoje restoranų sąrašus ne kartą įtraukti „Velvetti“ ir „Toli toli“, vos prieš mėnesį duris atvėręs restoranas „Tomoko“, pirmasis naminius mėsainius Druskininkuose pasiūlęs restoranas „The House“, midijomis garsėjanti kavinė-restoranas „Bagira“, viešbučio „De Lita“ ir sanatorijos „Upa“ restoranai, „Eglės sanatorijoje“ veikiantis „Žalias sodas“ bei „Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centro AQUA“ restoranas.
Visos šio vietos sužymėtos ir lengvai randamos, vadovaujantis virtualiu gimtadienio žemėlapiu https://druskininkai.lt/tortu-turnyras-2021/.
Šiose vietose šventinio torto gabalėlis kainuos po 3 eurus. Juos ragausiantys miesto gyventojai ir svečiai galės ne tik mėgautis įvairiausiais skoniais, bet ir dalyvauti žaidime.
Įkėlę torto nuotrauką į soc. tinklą „Facebook“ bei pažymėję ją grotažymėmis #druskininkugimtadienis, #tortuturnyras ir #pirmikartai, jo dalyviai galės laimėti 100 eurų vertės kavos gamintojos „Paulig“ dovaną.
tortasreceptas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.