Sorų miltų sausainiai su šokoladu
Reikės:
- 130 g sorų miltų (galima keisti kukurūzų, bolivinių balandų miltais)
- 50 g migdolų miltų
- 75 g tirpinto kokosų aliejaus
- 75 g juodojo šokolado
- 15 g maltų linų sėmenų
- 2 v.š. migdolų pastos
- ½ a.š. kepimo miltelių
- ½ a.š. sodos
- 45 g cukraus
- 1 a. š. vanilės ekstrakto
- žiupsnio druskos
Kaip gaminti
Linų sėmenis sumaišome su 3 v. š. šilto vandens ir paliekame brinkti.
Sukapojame šokoladą.
Į dubenį beriame sorų, migdolų miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir išmaišome.
Į dubenėlį su linų sėmenimis beriame cukrų, pilame aliejų ir gerai išmaišome.
Dedame migdolų pastą ir permaišome dar kartą.
Šlapius ingredientus pilame į miltų mišinį ir gerai išmaišome.
Į tešlą dedame šokolado gabaliukus ir išmaišome dar kartą.
Rankomis formuojame sausainius ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Sausainius kepame 12 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Visiškai atvėsiname skardoje ir tik tada nuimame.
Skanaus!
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!
Šįkart už receptą dėkojame Oksanai ir tinklaraščiui „Sveikas receptas“.