Savo receptą pasiūlė „Skonio“ skaitytoja Monika. Tai lietiniai iš plikytos tešlos.
„Kai išbandžiau šį receptą, lietinius kepu tiktai taip. Dabar jie mūsų šeimos mėgstamiausi. Tokie skanūs, švelnūs, kad net įdaro jiems nereikia“, – teigia ji. Šiuos lietinius Monika siūlo pagardinti šviežiomis uogomis ir ledais.
„Iš nurodytos produktų normos kepu lietinius dviem asmenims. Matavimui naudoju 240 ml puodelį. Šie lietiniai nuostabūs – išbandykite ir tikrai nesigailėsite“, – tikina ji.
Lietiniai iš plikytos tešlos
Reikės:
- 2 kiaušinių
- 1 puodelio pieno
- 1 puodelio miltų
- 0,5 puodelio vandens
- žiupsnelio druskos
- 1 a. š. cukraus
- 2 v. š. sviesto
Kaip gaminti
Vandenį užvirinkite, supilkite į puodelį, į jį dėkite sviestą ir ištirpinkite.
Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi, supilkite pusę pieno, pusę miltų normos ir išmaišykite. Supilkite likusį pieną ir miltus, išmaišykite, užplikykite karštu vandeniu su sviestu ir greit išmaišykite.
Leiskite tešlai keletą minučių pastovėti (ji bus gana skysta) ir kepkite lietinius.