Itin gardūs lietiniai iš plikytos tešlos: nesigailėsite išbandę šį receptą

2021 m. birželio 3 d. 14:34
Lrytas.lt
Receptas
Turbūt nėra namų, kuriuose nėra kepami lietiniai – juos mėgsta tiek dideli, tiek maži, su saldžiais ar pikantiškais įdarais. Kiekviena šeimininkė turi savo firminį lietinių receptą. 
Daugiau nuotraukų (1)
Savo receptą pasiūlė „Skonio“ skaitytoja Monika. Tai lietiniai iš plikytos tešlos. 
„Kai išbandžiau šį receptą, lietinius kepu tiktai taip. Dabar jie mūsų šeimos mėgstamiausi. Tokie skanūs, švelnūs, kad net įdaro jiems nereikia“, – teigia ji. Šiuos lietinius Monika siūlo pagardinti šviežiomis uogomis ir ledais. 
„Iš nurodytos produktų normos kepu lietinius dviem asmenims. Matavimui naudoju 240 ml puodelį. Šie lietiniai nuostabūs – išbandykite ir tikrai nesigailėsite“, – tikina ji. 
Lietiniai iš plikytos tešlos
Reikės:
  • 2 kiaušinių
  • 1 puodelio pieno
  • 1 puodelio miltų 
  • 0,5 puodelio vandens 
  • žiupsnelio druskos 
  • 1 a. š. cukraus 
  • 2 v. š. sviesto
Kaip gaminti 
Vandenį užvirinkite, supilkite į puodelį, į jį dėkite sviestą ir ištirpinkite. 
Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi, supilkite pusę pieno, pusę miltų normos ir išmaišykite. Supilkite likusį pieną ir miltus, išmaišykite, užplikykite karštu vandeniu su sviestu ir greit išmaišykite. 
Leiskite tešlai keletą minučių pastovėti (ji bus gana skysta) ir kepkite lietinius. 
lietiniaiplikyta tešla^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.