4 žmonėms reikės:
- alyvuogių aliejaus
- 2 litrų žuvies sultinio
- 500 g apvaliųjų ryžių
- didelio svogūno
- poros skiltelių česnako
- vienos paprikos
- pakelio žaliųjų žirnelių
- 1 kg kalmarų
- 0,5 kg jūrų gėrybių (midijų, krevečių arba šukučių)
- kelių didelių krevečių arba mažų omarų papuošti
- vienos pakuotės smulkaus šafrano
- mažų pomidorų,
- citrinų ir petražolių papuošti
Kaip gaminti
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, pakepinkite susmulkintus svogūnus, česnakus ir paprikas, sudėkite pjaustytus kalmarus, dar pakepinkite, jei reikia, įpilkite aliejaus. Sudėkite jūrų gėrybes bei krevetes ir pakepinkite pamaišydami.
Tada jūrų gėrybes reikia išimti ir padėti šiltai vėlesniam laikui, kad jos išliktų sultingos.
Suberkite šafraną, supilkite dalį sultinio ir ryžius. Paskleiskite keptuvėje ir kepkite nustatę žemesnę temperatūrą, kad nepridegtų. Ryžiai sugers sultinį, tad jo vis reikia įpilti (geriausia jo turėti šalia karšto). Kepkite, arba teisingiau, virkite apie 15 minučių, tada sudėkite žirnelius, jūrų gėrybes, lengvai pamaišykite, ant viršaus sudėkite pomidorus.
Pašlakstykite sultiniu, jei ryžiai apačioje prikepė. Bet tai nėra blogai – svarbiausia, kad nedegtų. Keptuvę uždenkite dangčiu arba aliuminio folija bent penkioms minutėms ir ant labai žemos temperatūros dar palaikykite.
Patiekite papuošę kapotomis petražolėmis ir citrinomis.
Galima patiekalui naudoti ir sraiges. Druskos dėti nereikia, nes jos pakankamai turėtų būti žuvies sultinyje, taip pat midijose.