Juos valgau kaip užkandį. Skanūs ir šalti!
Visada ant cukinijos užberiu druskos ir palaikau, kad išsiskirtų vanduo. Rankomis jį nusunkiu. Nebūtina to daryti iki visiško sausumo, bet didžiąją dalį vandens tikrai nuspaudžiu.
Kepti reikėtų, kol viršus taps auksinės spalvos. Jų vidus būna minkštas, o išorė gana traški.
Cukinijų kepsneliai orkaitėje
Paruošimo laikas – 15 min., gaminimo laikas – 20 min. Kiekis: 15 kepsnelių
Reikės:
- 2 (iš viso 600 g) jaunų mažų cukinijų
- 1 kiaušinio
- 60 g (1/2 st.) birios varškės
- 30 g (1/2 st.) fermentinio sūrio, smulkiai sutarkuoto
- 4-5 valg. š. džiūvėsėlių
- 1/2 arbat. š. česnakų miltelių
- 1/2 arbat. š. dž. krapų (arba šviežių)
- druskos, pipirų
Padažui:
- 1/2 st. graikiško jogurto
- šlakelio šviežių citrinos ar žaliosios citrinos sulčių
- druskos, pipirų
Gaminimas
Burokine tarka sutarkuoti cukiniją. Ant jos užberti 1/2 arbat. š. druskos. Palikti pastovėti apie 10 min. Tada suversti į kiaurasamtį ir rankomis nuspausti išsiskyrusį skystį.
Varškę pertrinti šakute. Dubenyje sumaišyti visus ingredientus. Džiūvėsėlių įberti tiek, kad būtų lengva formuoti kepsnelius.
Sudėti ant kepimo popieriaus ir kepti 220 C apie 22-26 min. (ar kol lengvai apskrus).
Sumaišyti padažo ingredientus. Jeigu padažas labai tirštas, galima įpilti šiek tiek vandens.
Patiekti su padažu.