Malonus atradimas: česnakiniai vištienos peteliai su sūriu

2021 m. gegužės 20 d. 17:13
Aušra Petronienė, „Skaniai sveikai“
Receptas
Vištienos peteliai, kepti orkaitėje, gali būti puikus užkandis: patogu paimti, vos keli kąsneliai, ir kaip skanu! Juos galima keisti ir sparneliais, o petelius rinkausi vien dėl to, kad juose mažiau kauliukų, dėl to juos valgyti patogiau.
Daugiau nuotraukų (2)
Jeigu mėgstate česnaką ir kietąjį sūrį, šis receptas yra būtent jums. 
Česnakiniai vištienos peteliai
Reikės:
  • 500 g vištienos petelių;
  • 1/2 a. š. druskos;
  • 1/2 a. š. juodųjų pipirų;
  • 1 a. š. česnakų granulių;
  • 4 v. š. tarkuoto kietojo sūrio;
  • 2 v. š. sviesto;
  • 1 v. š. smulkintų petražolių;
  • 2 skiltelių česnako.
Kaip gaminti 
Sumaišome druską, pipirus ir česnakų granules.
Vištieną (jei reikia) nuplauname, nusausiname popieriniais rankšluosčiais ir įtriname paruoštais prieskoniais.
Orkaitę įkaitiname iki 200 °C. Vištienos petelius dedame ant grotelių, o apačioje paruošiame skardą, išklotą kepimo folija, kad vėliau lengvai pašalintume riebalus. Kepame 35-45 minutes, priklausomai nuo petelių dydžio, kol mėsa iškeps ir odelė taps traški.
Tarkuotą kietąjį sūrį sumaišome su smulkintomis petražolėmis ir česnaku. Įmaišome ištirpintą ir kiek pravėsusį sviestą. Sudedame iškeptą mėsą ir gerai išmaišome, kad visas paviršius pasidengtų sūriu.
Vištienos petelius valgome karštus, kol sviestas dar visiškai neatvėso.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.