Jeigu mėgstate česnaką ir kietąjį sūrį, šis receptas yra būtent jums.
Česnakiniai vištienos peteliai
Reikės:
- 500 g vištienos petelių;
- 1/2 a. š. druskos;
- 1/2 a. š. juodųjų pipirų;
- 1 a. š. česnakų granulių;
- 4 v. š. tarkuoto kietojo sūrio;
- 2 v. š. sviesto;
- 1 v. š. smulkintų petražolių;
- 2 skiltelių česnako.
Kaip gaminti
Sumaišome druską, pipirus ir česnakų granules.
Vištieną (jei reikia) nuplauname, nusausiname popieriniais rankšluosčiais ir įtriname paruoštais prieskoniais.
Orkaitę įkaitiname iki 200 °C. Vištienos petelius dedame ant grotelių, o apačioje paruošiame skardą, išklotą kepimo folija, kad vėliau lengvai pašalintume riebalus. Kepame 35-45 minutes, priklausomai nuo petelių dydžio, kol mėsa iškeps ir odelė taps traški.
Tarkuotą kietąjį sūrį sumaišome su smulkintomis petražolėmis ir česnaku. Įmaišome ištirpintą ir kiek pravėsusį sviestą. Sudedame iškeptą mėsą ir gerai išmaišome, kad visas paviršius pasidengtų sūriu.
Vištienos petelius valgome karštus, kol sviestas dar visiškai neatvėso.