Įdarą galite gaminti kokį tik norite – su mėsa, daržovėmis, grybais arba gaminti saldų. O ir pyrago forma gali būti įvairi.
Pyragas su vištiena ir daržovėmis
Reikės:
- 4 lapelių bemielės sluoksniuotos tešlos,
- 1 vištienos krūtinėlės,
- 1 morkos,
- raudonosios paprikos (ketvirtadalio),
- geltonosios paprikos (ketvirtadalio),
- 1 svogūno,
- paprikos miltelių,
- česnako granulių,
- prieskonių žolelių,
- pipirų ir druskos,
- lydyto sviesto (kepti)
- 1 kiaušinio plakinio,
- sezamo sėklų
Kaip gaminti
Vištienos krūtinėlę smulkiai supjausčiau.
Morką sutarkavau burokine trintuve, paprikas ir svogūną smulkiai supjausčiau.
Keptuvėje lydytame svieste pakepinau svogūnus, morkas, papriką ir vištieną (viską sudėjau į keptuvę kartu!).
Vištieną ir daržoves pagardinau recepte išvardintais prieskoniais.
Įdaras paruoštas, palikau atvėsti.
Kambario temperatūros bemielę sluoksniuotą tešlą vos pakokčiojau ir lapelius perpjoviau į dvi dalis.
Tešlos lapelius sudėjau į kepimo formą.
Ant tešlos lapelio krašto sudėjau įdaro ir užlenkiau.
Liko aptepti kiaušinio plakiniu ir užbarstyti sezamo sėklų.
Pyragą kepiau įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 25-30 min.
Patarimas: turėkite kantrybės, leiskite pyragui kiek atvėsti, tuomet lengviau pjaustysis.
Skanaus!