Lietiniams pagardinti galite naudoti pačius įvairiausius įdarus ar tiesiog suvynioti juos į ritinėlį ir skanauti su uogiene, šokoladiniais, karameliniais padažais, sutirštintu saldžiu pienu ir t. t.
Turėkite omenyje: kadangi blynai labai ploni, kepant juos reikėtų apversti atsargiai, bet greitai, kad nesuplyštų (aš naudojau ploną, lanksčią mentelę). Bet po poros pirmų blynų jų apvertimas bus vienas juokas.
Blynai kepa labai greitai, tad ilgai prie keptuvės neužtruksite. Skanaus!
Lietiniai iš tešlos su gazuotu vandeniu
12-13 blynelių reikės (matavimui naudojama 240 ml stiklinė):
- 2 stiklinių gazuoto vandens
- 1 ¼ stiklinės (170 g) miltų
- 2 didelių kiaušinių
- 1 arb. š. cukraus
- 1 žiupsnio druskos
Kreminio sūrio įdarui reikės:
- 100 g neutralaus skonio kreminio sūrio (pvz.: „Philadelphia“), kambario temperatūros
- 2-3 valg. š. cukraus
- 1 arb. š. citrinos sulčių
- 1 arb. š. nutarkuotos citrinos žievelės
- 0,5 arb. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto
- 1 žiupsnio druskos
Uogienės įdarui reikės:
- mėgstamos tirštos uogienės
Grietinės padažui reikės:
- 0,5 stiklinės grietinės (riebios)
- 2 valg. š. cukraus
Gaminimas
Dubenyje išplakame kiaušinius, sumaišome su gazuotu vandeniu, suberiame miltus, cukrų, druską ir gerai išmaišome. Tešlą paliekame pastovėti kambario temperatūroje 20 minučių. Tešla bus labai skysta.
Keptuvę įkaitiname ant silpnos ugnies, labai lengvai patepame aliejumi. Pilame maždaug samtį tešlos ir greitai vartydami keptuvę tolygiai paskirstome tešlą. Vieną blynelio pusę kepame apie minutę, tada „apibraukiame“ mentele blyno pakraščius ir apverčiame. Kepame dar minutę. Blynelio kraštai nesigaus idealūs, bet neįtikėtinas blynų plonumas – garantuotas.
Taip iškepame visus blynelius (nepamirškite patepti keptuvės aliejumi prieš pilant tešlą). Iškepusius blynus sudedame vienas ant kito į lėkštę.
Kreminio sūrio įdaras: visus įdarui skirtus ingredientus sumaišome viename indelyje.
Grietinės padažas: grietinę gerai sumaišome su cukrumi, kad grietinė suskystėtų.
Blynelių patiekimas: imame vieną blyną, plonu sluoksniu ištepame blyno centrą įdaru (paliekame porą centimetrų nuo krašto). Tuomet užlenkiame blyno šonus ir susukame į ritinėlį. Taip susukame visus blynelius.
Pusę blynų sutepame kreminio sūrio įdaru, o kitą pusę mėgstama uogiene.
Blynus sudedame į lėkštę, apšlakstome grietinės padažu ir patiekiame. Jei norite, papildomai galite uždėti saldžios plaktos grietinėlės ir šviežių uogų.
Skanumėlis!