Sveiko maisto šefė Aistė Švetkauskė dalijasi įdomiu receptu – ji siūlo balandėlius pagardinti pievagrybiais.
Balandėliams reikės:
- Šviežio kopūsto lapų,
- Kalakutienos faršo,
- Pievagrybių,
- Svogūno,
- Morkų,
- Česnako,
- Grietinės,
- Bulvių,
- Šlakelio aliejaus.
Pirmiausia reikia apvirti balandėlių lapus – atskirkite viršutinius lapus ir įdėkite juos kelioms minutėms į verdantį vandenį. Kai jie šiek tiek suminkštėja, ištraukite. Vandens neišpildkite – jį vėliau panaudosite balandėlių troškinimui.
Paruoškite balandėlių įdarą – į kalakutienos ar kitą pasirinktą faršą įberkite druskos, pipirų, tarkuoto svogūno ir smulkintų pievagrybių. Gerai išmaišykite.
Sutarkuokite keletą morkų, porą česnako skiltelių ir dėkite viską į įkaitintą keptuvę. Įberkite ketvirčiuotų pievagrybių, pipirų, druskos, ciberžolės ir patroškinkite 10 minučių. Vėliau šią masę dėkite į vandenį, kuriame apvirėte kopūstų lapus, palikite vos vos troškintis kol paruošite balandėlius.
Į apvirtus lapus dėkite įdarą, suvyniokite ir apkepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Apkeptus balandėlius dėkite į puodą su morkomis ir pievagrybiais. Troškinkite apie 20-30 minučių.
Per tą laiką pasiruoškite bulves – supjaustykite skiltelėmis arba lazdelėmis, šiek tiek apšlaikstykite aliejumi, kepkite karšto oro gruzdintuvėje arba orkaitėje.
Paruoštus balandėlius patiekite kartu keptomis bulvėmis ir grietine. Skanaus!