Jogurtinis braškių pyragas
Reikės:
- 0,5 kg braškių
- 200 g sviesto (kambario temperatūros)
- 150 g cukraus
- 3 kiaušinių (kambario temperatūros)
- 260 g miltų
- 2 a. š. kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
- 120 g graikinio jogurto
Kaip gaminti
Nuplaukite braškes, pašalinkite kotelius ir palikite nudžiūti. Jeigu jos didelės, perpjaukite perpus.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Sviestą išplakite su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius ir išplakite.
Atskirame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius ir druską.
Į sviesto ir kiaušinių masę dėkite trečdalį miltų, pusę jogurto ir gerai išmaišykite. Vėl dėkite trečdalį miltų, pusę jogurto, išmaišykite ir galiausiai įmaišykite likusius miltus.
Supilkite tešlą į riebalais išteptą ir kepimo popieriumi išklotą formą, ant viršaus išdėliokite braškes ir lengvai įspauskite į tešlą.
Apibarstykite valgomuoju šaukštu cukraus ir dėkite kepti į įkaitintą orkaitę. Kepkite 55-60 minučių. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Išimkite iš orkaitės ir palikite keletą minučių pastovėti kepimo formoje, tik tuomet išimkite iš jos.
Patiekdami apibarstykite milteliniu cukrumi.
Skanus ir šiltas, ir kambario temperatūros. Šis pyragas puikiai tinka su vaniliniais ledais.