Šokoladinis tortas su vyšniomis ir varškės kremu
Biskvitui reikės: (23 cm)
- 5 kiaušinių,
- 120 g miltų,
- 120 g cukraus,
- 2 v. š. kakavos,
- 2 v. š. aliejaus,
- 1 a. š. kepimo miltelių.
Varškės kremui:
- 200 g varškės,
- 1 v. š. grietinės,
- 200 g grietinėlės (plakamosios),
- 1 v. š. ar pagal skonį miltelinio cukraus (pudros)
- 300 g vyšnių uogienės (turi būti tirštos konsistencijos)
Šokoladiniam kremui:
- 150 g juodojo šokolado,
- 150 g grietinėlės,
- 30 g sviesto
Biskvitams sulaistyti naudojau vyšnių kompotą.
Kaip gaminti
Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi gerai suplakiau (~10 min.) iki masė padvigubėjo, supyliau aliejų ir po truputį įmaišiau persijotus miltus su kepimo milteliais.
Į tortinę nusegamais šonais patiesiau kepimo popierių ir supyliau masę.
Kepiau biskvitą įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 25-30 min.
Iškepusį biskvitą atvėsinau ir perpjoviau į 3 dalis.
Varškės kremas. Grietinėlę išplakiau iki standžių putų. Varškę su grietine sutryniau trintuvu iki vientisos masės, kad neliktų gumuliukų, pagardinau milteliniu cukrum (galite naudoti ir kreminę varškę).
Torto surinkimas. Į formą dėjau biskvitą, jį sulaisčiau 5 v. š. vyšnių kompotu. Ant biskvito sudėjau dalį vyšnių uogienės, ant viršaus dalį varškės kremo.
Ant varškės kremo uždėjau antrą biskvitą, jį sulaisčiau, sudėjau likusią uogienę ir likusį varškės kremą.
Ant viršaus uždėjau trečią biskvitą ir tortą pastačiau į šaldytuvą sutvirtėti.
Šokoladinis kremas. Šokoladą, grietinėlę ir sviestą ištirpinau. Šokolado kremu aptepiau torto viršų, likusį kremą palikau šaldytuve kiek sustingti, nes šonams aptepti kremas neturi būti skystas.
Skanaus!