Šį desertą galima valgyti ir kaip įprastą saldumyną, ir kaip pusryčius. Jame nėra daug kalorijų ar kokių nereikalingų priedų.
Vietoj avižinių dribsnių galima naudoti ir granolą. Cukraus ar saldiklio naudoti pagal skonį.
Sluoksniuoti galima savo nuožiūra. Patogu naudoti konditerinį maišelį, bet puikiai tiks ir paprastas šaukštas.
Desertas stiklinėje su braškėmis ir avižiniais dribsniais
Paruošimo laikas – 10 min., kiekis – 4 porcijos
Reikės:
- 60 g (3/4 st.) avižinių dribsnių
- 250 g (1 1/4 st.) graikiško jogurto (jeigu tirštas, galima sumaišyti su keliais šaukštais vandens)
- 150 ml riebios grietinėlės
- 450 g šaldytų braškių (šviežių galima naudoti mažesnį kiekį arba naudoti kitas uogas)
- 2-3 valg. š. rudojo cukraus ar kito saldiklio
- 2 valg. š. ispaninių šalavijų sėklų
- 1 valg. š. kokosų drožlių
- 1 arbat. š. kokosų aliejaus
Gaminimas
Puode užkaisti braškes, kaitinti, kol jos sukris, išgaruos dalis skysčio (kokias 5-6 min.). Suberti 2 valg. š. cukraus, ispaninių šalavijų sėklas. Atvėsinti.
Į sausą keptuvę suberti avižinius dribsnius. Juos pakepinti, kol taps auksinės spalvos. Nesudeginti! Į pabaigą suberti kokosų drožles, 1 arbat. š. cukraus, kokosų aliejų. Viską išmaišyti. Atvėsinti.
Išplakti grietinėlę, kad pakėlus indą dugnu aukštyn ji nekristų. Ją ir graikišką jogurtą sumaišyti su šaukšteliu džemo.
Sluoksniavimas: avižiniai dribsniai, graikiškas jogurtas, braškių džemas, avižiniai dribsniai, braškių džemas, grietinėlė, braškių džemas.
Per naktį palaikyti šaldytuve.