Sveiko maisto šefė Aistė Švetkauskė dalijasi receptu, kuriam mėsos nereiks ilgai marinuoti, o skonis bus puikus tiek iškepus ant laužo, karšto oro gruzdintuvėje ar įprastoje orkaitėje.
Vištienos iešmeliams reikės:
- vištienos šlaunelių mėsos be kaulo,
- Provanso žolelių mišinio,
- aitriosios paprikos,
- imbiero,
- česnako,
- paprikos,
- cukinijos,
- morkos,
- svogūnų,
- druskos,
- žaliosios citrinos.
Supjaustykite vištienos filė nedideliais gabaliukais ir apibarstykite žolelių mišiniu, druska, užtarkuokite šiek tiek imbiero, užspauskite žaliosios ar paprastos citrinos sulčių. Viską išmaišykite ir palikite keletą minučių pastovėti, kol pasiruošite kitus ingredientus.
Nedideliais gabalėliais susipjaustykite mėgstamas daržoves. Į dvi-tris dalis įstrižai perpjaukite aitriąsias paprikas. Suverkite ant medinių iešmelių.
Jei šašlyką kepsite ant atviros ugnies ar orkaitėje – prieš tai iešmelius pamirkykite vandenyje. Jei kepsite karšto oro gruzdintuvėje – to daryti nereikia.
Suverkite mėsą ir daržoves, dėkite į pasirinktą kepimo vietą ir kepkite 10-12 minučių, kol mėsa iškeps.