Pupeles viriau pati, bet tinka ir konservuotos. Galima jų naudoti ir daugiau, nes aš jų dėjau pagal savo skonį.
Padažui naudojau pomidorų tyrę „tomato passata“. Joje nėra nereikalingų priedų, o skonis kaip tik tinka tokiam patiekalui.
Šiltos grikių salotos
Paruošimo laikas – 10 min., gaminimo laikas – 15 min. Kiekis: 3 porcijos
Reikės:
- 130 g virtų baltųjų pupelių (arba pusės skardinės konservuotų)
- 2/3 st. grikių (1 1/2 st. virtų)
- 1 mažos cukinijos, smulkiai supjaustytos
- 1 raudonosios paprikos, smulkiai supjaustytos
- 1 morkos, smulkiai supjaustytos
- 1/2 svogūno, smulkiai supjaustyto
- 1 skiltelės česnako, susmulkinto
- aliejaus kepti
- žaliosios citrinos sulčių (ar paprastos citrinos)
- 4-6 valg. š. trintų pomidorų tyrės
Prieskonių:
- 1 arbat. š. dž. bazilikų
- 1-2 valg. š. šviežių petražolių, susmulkintų
- druskos, pipirų, pagal skonį
Papildomai reikės:
- graikiško salotų sūrio, sutrupinto
Kaip gaminti
Išvirti grikius.
Keptuvėje įkaitinti aliejų. Suberti svogūną, morką. Pakepinti ant vid. temp. apie 5-6 min, kol morkos suminkštės.
Tada suberti papriką. Kepinti keletą minučių, kol ji suminkštės. Jeigu svyla, galima įpilti šlakelį vandens.
Suberti cukiniją. Pakepinti 1-2 min. Suberti grikius, pupeles, prieskonius, pomidorų tyrę. Patroškinti keletą minučių. Įlašinti citrinos sulčių.
Patiekiant apibarstyti graikišku sūriu.