Veganiškas „Cheesecake“ pudingas su vyšniomis
Pudingui reikės:
- 150 g anakardžių riešutų
- 100 g riebaus kokosų kremo (imame tik kietąją kokosų dalį iš skardinės)
- 120 ml migdolų pieno
- 60 ml klevų sirupo
- 5 v. š. citrinos sulčių
- 1/3 a. š. vanilės
- žiupsnio druskos
Vyšnių uogienei:
- 200 g vyšnių be kauliukų
- 2 v. š. cukraus ar klevų sirupo
- 10 vnt. mėtų lapelių
- 1 v. š. citrinų sulčių
- 1/4 a. š. krakmolo
- 2 v. š. vandens
Kaip gaminti
Visus ingredientus, skirtus uogienei, išskyrus krakmolą, sudedame į puodą ir verdame 10 minučių. Tuomet sudedame krakmolą, maišome ir paverdame dar kelias minutes kol uogienė sutirštės. Paliekame atvėsti kambario temperatūroje.
Visus ingredientus, skirtus pudingui, sudedame į kokteilinę ir sutriname iki kreminės konsistencijos. Supilame į stiklainiukus.ir paliekame šaldytuve 4 valandoms.
Ant sustingusio pudingo dedame uogienę, papuošiame šviežiais mėtos lapeliais, vyšniomis ir tiekiame.
Skanaus!
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!
Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui „Wise Taste“.