Tortas su maskarpone, kurį lengvai paruoš net virtuvės naujokai

2021 m. balandžio 29 d. 17:42
„Skanauk su Aušra“
Receptas
Šiame maskarponės torte yra daug kremo, o biskvito palyginti nedaug. Jį tikrai nėra sudėtinga pagaminti. Tortui nereikia specialių įrankių (aišku, konditerinis maišelis tikrai praverstų). Tad jį gali pagaminti ir visai neįgudę kepėjai.
Daugiau nuotraukų (5)
Aš ir pati tokia jaučiuosi, nors seniau tortus kepdavau gerokai dažniau.
Šis tortas yra „nuogas“ – jo šonai yra be kremo. Galima pasilikti dalį kremo ir papuošti, bet man patiko ir tokia jo išvaizda.
Torte kremo yra gana daug. Jis pakankamai minkštas, purus, bet dar išlaikė savo formą. Grietinėlės galima naudoti kiek mažiau – 400 ml.
Mane labiausiai gąsdina biskvito kepimas ir jo pjaustymas. Šis pjovėsi tikrai lengvai. Tik svarbu, kad neliktų miltų gumulėlių tešloje.
Biskvitą kepiau uždėjusi ant kepimo skardos. Dalis tešlos išbėgo, todėl geriau kepti tradiciškai – formos apačią iškloti kepimo popieriumi.
Konkretaus recepto šaltinio nenurodysiu, nes receptas yra „sudėliotas“ iš keleto receptų, koreguotų pagal mane.
Tiramisu maskarponės tortas
Paruošimo laikas – 30 min., gaminimo laikas – 40 min. 
Reikės
Biskvitui:
  • 4 kiaušinių (naudojau M dydžio)
  • 120 g (1 st.) kvietinių miltų
  • 40 ml (1/4 st.) pieno
  • 40 g sviesto, ištirpinto ir atvėsinto
  • 100 g (1/2 st.) cukraus
  • žiupsnelio druskos
Kremui: 
  • 500 ml riebios grietinėlės
  • 250 g maskarponės
  • 1 valg. š. citrinos sulčių
  • 100 g (3/4 st.) miltelinio cukraus (ar pagal skonį)
  • vanilės ekstrakto
Biskvitui sulaistyti: 
  • puodelio juodos kavos su cukrumi (galima įpilti likerio)
Tortui papuošti:
  • kakavos, braškių, citrinos griežinėlių
Kaip gaminti 
Biskvitas. Atskirti kiaušinio baltymus ir trynius. Baltymus galima palaikyti šaldytuve, kad būtų lengviau plakti.
Dideliame inde elektriniu plakikliu išplakti baltymus. Po truputį supilti cukrų. Plakti iki standumo, kad apvertus indą baltymai nekristų.
Kitame inde lengvai išplakti trynius, sviestą, pieną. Sukrėsti baltymus. Maišyti mentele plačiais, lengvais judesiais. Suberti išsijotus miltus, druską. Juos irgi atsargiai išmaišyti. Reikia stengtis, kad baltymai nesukristų.
18 cm kepimo formos šonus ištepti riebalais. Į apačią įdėti kepimo popierių. Sukrėsti tešlą. Kepti iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 min.
Biskvitą atvėsinti, išimti iš formos. Perpjauti į 3 dalis.
Kremas. Šaltą grietinėlę išplakti iki standumo. Apvertus indą ji turi nekristi.
Kitame inde lengvai išplakti maskarponę, citrinos sultis. Sukrėsti grietinėlę, išsijotą cukraus pudrą. Atsargiai išmaišyti mentele.
Torto surinkimas ir papuošimas. Kremą padalinti į 3 dalis. Geriausia naudoti konditerinį maišelį.
Pasiruošti lėkštę, ant kurios bus tortas. Ant jos uždėti kepimo formos šonus, apjuosti specialia juosta (galima naudoti kepimo popierių). Į apačią dėti biskvitą. Lengvai sulaistyti kava (kad paviršius būtų lengvai drėgnas).
Išspausti kremo. Jį sulyginti šaukštu. Tada vėl dėti biskvitą ir kartoti tą patį, kas parašyta aukščiau.
Tortą užbaigti su 3 dalimi kremo. Tortą geriausia palaikyti per naktį šaldytuve.
Nuimti juostos šonus. Viršų pabarstyti kakava, papuošti braškėmis, citrina.
tortasmaskarponė^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.