„Šis tinginys – vienas mėgstamiausių mūsų šeimos desertų, kuriam nereikia daugybės ingredietų, gaminant sugadinti neįmanoma, o skonis pasakiškas!“ – pažadėjo recepto autorė.
„Snickers“ tinginukai rutuliukai
Maždaug 20-čiai rutuliukų pagaminti reikės:
- 200 g sviesto;
- 1 indelio karamelizuoto pieno „Rududu“;
- 2 pakelių krekerių „TUC“ (originalaus skonio);
- kepintų ir sūdytų žemės riešutų (pagal skonį);
- žiupsnelio druskos;
- 100 g pieniško šokolado;
- šiek tiek pieno;
- šiek tiek šaltyje džiovintų braškių.
Kaip gaminti
1. Sviestą ištirpinti kartu su karamelizuotu pienu ir maišyti, kol susijungs į vientisą masę, įberti žiupsnelį druskos.
2. Atskirame dubenyje sulaužyti krekerius smulkiais gabalėliais, įmaišyti sviesto ir „Rududu“ masę.
3. Į masę sudėti susmulkintus žemės riešutus (kuo smulkiau sutrinsite krekerius ir žemės riešutus, tuo apvalesni ir gražesnės formos bus rutuliukai. Jei rutuliukų neformuosite, o darysite vieną didelį tinginį, labai smulkinti nereikia).
4. Visą masę gerai išmaišyti, ir, šiek tiek jai atvėsus, rankomis formuoti „Rafaello“ dydžio rutuliukus.
5. Suformuotus rutuliukus palikti kelioms valandoms arba per naktį šaldytuve sustingti.
6. Sustingusius rutuliukus galima puošti šokolado ir braškių „kepurėle“. Garų vonelėje ištirpinti pienišką (jei norite sodresnio šokolado skonio, galite naudoti juodąjį) šokoladą, įmaišydami šiek tiek pieno. Neišsigąskite, jei masė „sušoka“, tiesiog kantriai, sumažinę ugnį, maišykite, kol gausite glajų.
7. Šokolado glajumi aplieti rutuliukus, ant viršaus pabarstyti iki miltų susmulkintas šaltyje džiovintas braškes.
Skanaus!