Savo skanėsto receptą ji pasiūlė skaitytojų receptų konkursui. Išbandykite ir jūs!
Sausainiai „Širdelės“
Reikės:
- 200 g minkšto sviesto
- 300 g kvietinių miltų
- 60 g miltelinio cukraus (pudros)
- žiupsnelio druskos
- vanilinio cukraus
- 50 g smulkintų džiovintų spanguolių arba džiovintų vyšnių
- 50 g smulkintų pistacijų
Kaip gaminti
Minkštą sviestą ištrinti su milteliniu cukrum iki purios masės, dėti miltus ir kitus priedus, išmaišyti.
Minkyti tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir iškočioti 5 mm lakštą. Formele išspausti širdeles, perkelti sausainius į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Kepti iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Šiek tiek pravėsusius sausainius išimti iš skardos ir apibarstyti milteliniu cukrum.