Pasirodo, pro kraštus bėgančių puodų galima išvengti, jei tik pasirinksite kitą jų ruošimo būdą – troškinsite cepelinus orkaitėje.
Patiekalas ne tik pasigamins paprasčiau, bet ir skonis bus dar gardesnis – cepelinai minkštesni, neišsausės net šildant juos kitą dieną.
Pagrindinė šio recepto gudrybė – kokybiška troškintuvė su dangčiu, kurioje cepelinai neprikibs prie dangos, o karščiui atsparus dangtis neleis išgaruoti drėgmei.
Cepelinų masei reikės:
- 500 g žalių bulvių,
- 300g virtų bulvių,
- 1 svogūno,
- 1 šaukšto krakmolo,
- 0,5 tabletės vitamino C.
Mėsos įdarui reikės:
- 200 g maltos kiaulienos,
- ½ svogūno,
- 1 skiltelės česnako,
- krapų,
- petražolių,
- druskos,
- juodųjų maltų pipirų.
Paruošti reikės:
- šiek tiek aliejaus,
- 1 l sultinio.
Patiekti reikės:
- grietinės
Pirmiausia pasiruoškite įdarą – kokteilinėje susmulkinkite česnaką, prieskonines žoleles ir svogūną, šią masę sudėkite į maltą mėsą. Įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir gerai sumaišykite. Pasiruoškite nedidelius kukuliukus.
Sutrinkite šviežias bulves ir svogūną, sudėkite viską į specialų maišą ir nusunkite iki masės, kurią minkant rankomis ji nelips prie pirštų. Sutarkuokite virtas bulves ir sumaišykite jas su šviežiais bulvių tarkiais. Įberkite krakmolo, trintus vitamino C miltelius ir išmaišykite.
Formuokite cepelinus – delne padarykite blynelį, į jį dėkite įdaro, užspauskite kraštus ir lengvai tarp delnų formuokite į pailgą formą.
Paruoštus cepelinus apkepkite keptuvėje su nelimpančia danga – galite į pilti šlakelį aliejaus.
Apkeptus cepelinus sudėkite į troškinti skirtą indą, užpilkite sultiniu, kol jis apsems daugiau nei pusę jų, galite įmesti prieskoninių žolelių. Uždenkite dangčiu ir dėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę – kepkite 50 min. Skanaus!