Portalo lrytas.lt skaitytoja Eglė S. dalijasi bandelių su obuoliais receptu. Išsikepkite ir pasimėgaukite su puodeliu pieno, arbatos ar kavos.
Bandelės su obuolių įdaru
Tešlai reikės:
- 2 kiaušinių
- 200 ml pieno
- 400 g kvietinių miltų
- 4 šaukštų cukraus
- 50 g sviesto
- 2 šaukštų augalinio aliejaus
- 20 g šviežių mielių
- 0.5 šaukštelio druskos
- vanilinio cukraus
Įdarui reikės:
- 2 didelių obuolių
- 1 šaukšto cukraus
- 0,5 šaukštelio cinamono miltelių
- tarkuotos apelsino žievelės (nebūtinai)
- 20 g sviesto
Kaip gaminti
Į dubenį supilame 100 ml šilto pieno, dedame mieles, 1 šaukštą cukraus ir 50 g miltų, išmaišome, uždengiame ir laikome apie pusvalandį. Po to supilame likusius 100 ml šilto pieno, dedame likusį cukrų, likusius miltus, paplaktą kiaušinį, tirpintą sviestą, aliejų, druską, vanilinį cukrų, išmaišome.
Tešlą minkome apie 5 min. pabarstant miltais, kad neliptų prie rankų. Dedame atgal į dubenį ir uždengus kildiname apie valandą, kol padvigubės.
Per tą laiką pasiruošiame įdarą. Nuluptus obuolius supjaustome kubeliais ir dedame į keptuvę su gabaliuku sviesto. Beriame cukrų, apelsino žievelę ir cinamono miltelius, patroškiname, kol suminkštės.
Pakilusią bandelių tešlą daliname į 4 dalis, iš kiekvienos dalies kočiojame apie 0,5 cm apskritimą, jį perpjauname į 6 dalis, kad gautųsi trikampėliai. Į kiekvieną trikampėlį dedame atvėsusio obuolių įdaro ir susukame.
Bandeles dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir dar kildiname apie 40 min. Prieš kepimą aptepame tirpintu sviestu.
Kepame iki 180 laipsniu įkaitintoje orkaitėje apie 15 min., kol gražiai pagels.
Iškepusias bandeles apibarstome milteliniu cukrum. Skanaus.