Reikės:
- 100 g anakardžių riešutų
- 100 g karšto vandens
- 1 kapsulės probiotiko
Kaip gaminti
Riešutus nuplauname, užpilame švariu vandeniu ir paliekame 1-4 val.
Nukošiame ir dar kartą nuplauname.
Riešutus dedame į maisto smulkintuvą, užpilame karštu vandeniu ir sutriname iki vientisos masės.
Masę dedame į švarų stiklainį ir atvėsiname iki 35 laipsnių.
Beriame probiotiką ir išmaišome mediniu šaukštu (aš naudojau medinį pagaliuką, skirta valgyti sušiams).
Stiklainį lengvai uždengiame dangčiu ir paliekame 12-24 val. kambario temperatūroje. Po 12 val. atsiras lengvas rūgštelės kvapas, o po 24 val. sodrus grietinės kvapas ir skonis.
Indelį užsukame ir pastatome į šaldytuvą. Laikyti iki 5 dienų.
Pastabos: kuo trumpiau mirkysite riešutus, tuo tirštesnė bus grietinė.
Pastabos: kuo trumpiau mirkysite riešutus, tuo tirštesnė bus grietinė.
Skanaus!
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!
Šįkart už receptą dėkojame Oksanai ir tinklaraščiui „Sveikas receptas“.