Ramutė L. savo išbandytą ir pasiteisinusį receptą pasiūlė skaitytojų receptų konkursui. Kepkite, mėgaukitės ir įvertinkite.
Skaniausias „Napoleonas“
Lakštams reikės:
- 250 g sviesto,
- 1 kiaušinio,
- druskos,
- acto,
- 2 stiklinių miltų.
Pertepimui:
- indelis sutirštinto pieno
- 250 g sviesto.
Kaip gaminti
Tešla. Pirmiausia supilkite miltus ant stalo ar lentos, sudėkite sviestą ir kapokite peiliu, kol tešloje tolygiai pasiskirstys gabalėliai.
Į stiklinę įmuškite kiaušinį, dėkite druskos, šaukštelį acto, užpilkite vandeniu ir išmaišykite. Pamažu pilkite ant kapojamos tešlos ir toliau pamažu kapokite.
Kai tešla gražiai pasiskirsto, padalinkite į 4 dalis ir dėkite į šaldytuvą 6-12 val.
Praėjus šiam laikui vėl iškočiokite tešlą, perlenkite, vėl iškočiokite – taip vieną tešlos gabaliuką sulankstykite po 3-4 kartus.
Taip padarius vėl dėkite tešlą į šaldytuvą bent 2 val. Po 2 val. po vieną lakštą kepkite orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje, kol lakštas gražiai paruduoja – apie 10 min.
Iškeptus lakštus apipjaukite kaip norite, o kraštus sutraiškykite – bus šonams ir torto viršui papuošti.
Pertepimas. Sutirštintą pieną ir minkštą sviestą išplakite.
Pertepkite lakštus.
Tortą galima puošti šokoladu – garų vonelėje ištirpinti šokoladą, įdėti šiek tiek sviesto ir aplieti.