„Viskas, ko jums reikės – 3 litrų riebesnio pieno ir 1 kilogramo graikinio jogurto. Šis jogurtas natūraliai turi rūgšties ir puikiai sutraukia pieną, todėl nebereikia naudoti citrinos ar kitokių rūgšties turinčių produktų.
Pieną supilame į puodą, pakaitiname, kol pradės garuoti (tik nevirinam iki burbuliavimo), sudedam jogurtą, pamaišom ir laukiam, kol sutrauks. Pamatysite, kaip į paviršių pakyla sutraukti varškės gabaliukai, dar truputį pakaitinam.
Kai iš pieno lieka žalsvas/gelsvas vandenėlis, galima nukošti. Nukošti naudojau medvilninės marlės gabaliuką ir troškinti skirtą kiaurą puodą (galima naudoti įprastą koštuvą, bet man taip patogiau).
Palikus per naktį varvėti, varškė puikiai susispaudžia – gaunasi labai skanus naminis sūris, kuri prieš tai galite pagardinti mėgstamais priedais, pavyzdžiui, razinomis, kmynais.
Skanaus!“ – palinkėjo Eglė.