- apie 2 kg aštuonkojo
- 2 morkų
- 2 svogūnų
- 5 laurų lapelių
- 10 kvapiųjų pipirų
Aštuonkojį nuvalyti, dėti į verdantį vandenį su visais ingredientais, užvirus sumažinti ugnį ir virti 60–80 min., kol suminkštės. Druskos nereikia berti.
Išvirus aštuonkojį svarbu įdėti į šaltą vandenį. Jam atvėsus nupjauti kojas ir nuvalyti odą, bet palikti čiuptuvus.
Taip pat reikės:
- 3 didesnių bulvių
- 200 g čioriso dešros
- 100 g sojų pupelių
- 60 g aliejaus
- 5 g petražolių
- 60 g sviesto
Bulves nuvalyti ir supjaustyti kubeliais, čioriso dešrą – taip pat kubeliais. Puode užvirti vandenį, pasūdyti ir sudėjus bulves virti 4–5 min. – išvirusios jos turi būti traškios. Nupylus vandenį nuplauti šaltu vandeniu.
Įkaitinti didelę keptuvę, įpilti aliejaus ir skrudinti bulves iki aukso spalvos, suberti dešrą ir kepti apie 1 min., sudėti sojų pupeles. Pamaišyti ir užberti kapotų petražolių.
Į įkaitintą keptuvę dėti sviestą ir skrudinti aštuonkojį.
Į lėkštę dėti garnyrą, ant viršaus – aštuonkojį, apšlakstyti sviestu iš keptuvės, kurioje kepė aštuonkojis. Puošti žolelėmis.