Dalijamės Eglės L. receptu, dalyvaujančiu geriausių šeimos receptų konkurse.
Traškūs sezamų sausainiai
Reikės:
- 150 g sezamų sėklų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 4-5 v. š. speltų miltų
- 4-5 v. š. avižų miltų
- 4 v. š. cukraus
- 1 a. š. vanilinio cukraus
- 40-50 g sviesto
- 2 kiaušinių
Kaip gaminti
Atskiriame kiaušinio baltymus nuo trynių.
Baltymus išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltų standžių putų, o trynius išplakame su tirpintu sviestu. Tada trynius su sviestu pilame į baltymų masę ir viską kartu sumaišome.
Avižų miltus sumaišome su speltų miltais ir kepimo milteliais, supilame į kiaušinių masę ir permaišome. Galiausiai beriame sezamus, išmaišome.
Į kepimo skardą dedame kepimo popierių, mažu šaukšteliu dedame masę. Nepamirškite palikti didesnių tarpelių, nes sausainiai plėsis ir išsipūs.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje kol gražiai paruduoja. Pradžioje, kol šilti, jie būna minkšti, o vėliau tampa trapūs.