Tobulas vištienos šašlykas
Reikės:
- 1 kg vištienos krūtinėlės be odos
- 3 v. š. alyvuogių aliejaus
- 2 v. š. obuolių ar baltojo vyno acto
- 2 a. š. druskos
- 1 indelio (125 g) natūralaus jogurto
- 4 skiltelių česnako
- 1 mažos citrinos
- vištienos prieskonių
- paprikos miltelių
- juodųjų pipirų
Kaip gaminti
Vištienos krūtinėlę supjaustyti stambesniais gabaliukais. Citriną supjaustyti griežinėliais, česnako skilteles plonai supjaustyti. Dėti į dubenį vištieną, berti prieskonius, druską, dėti česnaką, citrinos griežinėlius, pilti jogurtą, actą, išmaišyti ir uždengus palaikyti apie 2 val.
Galima vištieną prieskoniuose marinuoti ir iš vakaro, bet nedėti acto, citrinos ir jogurto, juos sudėti tik likus iki kepimo 2 valandoms.
Verti ant iešmų ir kepti, kol gražiai apkeps.
Neperkepti, kad šašlykas liktų sultingas.