Reikalingi produktai (1 porcijai)
Kalafiorams:
- 2 saujų kalafioro
- 1 šaukšto aliejaus
- 1 šaukštelio veganiško majonezo
- 1/2 šaukštelio ciberžolės
- 1/2 šaukštelio česnako
- 1/4 šaukštelio žolelių prieskonių
- žiupsnio druskos ir pipirų
Avinžirnių kariui:
- 1 nedidelio svogūno
- po 1/4 šaukštelio kario, kumino, kalendros, rūkytos paprikos, žolelių prieskonių
- 1/2 šaukštelio ciberžolės
- 1 vidutinio dydžio pomidoro
- 2 šaukštų pomidorų pastos
- 1/3 puodelio augalinės grietinėlės (tiktų ir riebus kokosų pienas)
- 1/4 puodelio vandens
- 1/2 skardinės avinžirnių
- druskos pagal skonį
Kaip gaminti
Kalafiorus supjaustome ir sumaišome su aliejumi, majonezu ir prieskoniais.
Dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame įkaitintoje 200 laipsnių orkaitėje su kaitinimu iš viršaus apie 15 min.
Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepame keptuvėje.
Visus prieskonius sumaišome kartu ir beriame į keptuvę su svogūnais, išmaišome.
Tada dedame kubeliais supjaustytą pomidorą ir kelias minutes viską pakepame.
Sudedame pomidorų pastą ir grietinėlę, pilame vandenį, viską gerai išmaišome.
Sudedame avinžirnius ir paliekame maždaug 5 min. ant vidutinės kaitros vis pamaišant.
Dedame druskos pagal skonį.
Prie kario labai tinka rudi ryžiai.
Skanaus!
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!
Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui „Follow your spoon“.