Lengva sviestinė tešla puikiai dera su saldžiu abrikosų marmelado įdaru, o jį vėl užkloja tešlos juostelės.
Nesunkiai pagaminamas pyragas puikiai tiks su popietės kava ar arbata, su pieno puodeliu ir net ant švenčių stalo.
Jei neturite abrikosų marmelado, išbandykite kitą – mėlynių, aviečių, vyšnių ar bet kurį, kokį mėgstate.
Tad būtinai išsikepkite ir pasilepinkite.
Trapus pyragas su abrikosais
Reikės (produktai 28 cm skersmens kepimo formai):
- 600 g miltų
- 300 g šalto sviesto
- pusės citrinos žievelės
- žiupsnelio druskos
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 2 kiaušinių
- 4 kiaušinių trynių
- 250 g cukraus
- 200 g abrikosų marmelado
Kaip gaminti
Dideliame dubenyje pirštais iki trupinių sutrinkite kubeliais supjaustytą sviestą su miltais. Suberkite druską, kepimo miltelius ir citrinos žievelę.
Kitame dubenėlyje gerai suplakite kiaušinį, trynius ir cukrų. Plakite 2-3 minutes.
Sumaišykite miltų ir kiaušinių masę, tačiau neperminkykite – tešloje gali likti sausesnių gabaliukų.
Padalinkite tešlą į dvi dalis. Ant miltuoto paviršiaus dėkite kepimo popieriaus, ant jo – tešlą, uždenkite kepimo popieriumi ir iškočiokite maždaug 0,5 cm storio lakštą. Taip pat iškočiokite kitą lakštą. Dėkite į šaldytuvą valandai.
Po valandos iškočiokite lakštą iki 2-3 mm storio. Dėkite į riebalais išteptą kepimo formą, suformuokite kraštelius, tešlos perteklių pašalinkite peiliu.
Supilkite abrikosų marmeladą.
Kitą tešlos gabalą taip pat iškočiokite, išpjaukite 1-1,5 cm pločio juosteles. Pyrago paviršių padenkite telšos juostelėmis ir dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę. Po 10 minučių temperatūrą sumažinkite iki 175 laipsnių ir kepkite dar 30 minučių.
Iškepusiam leiskite atvėsti kepimo formoje. Patiekiant apibarstykite milteliniu cukrum, puoškite mėtomis.
Skanaus!